Mest aktive brukere »

Nyhet.

Vannlekkasje i Høgskolens nybygg

PUMPER. Slik så det ut i studenthusets andre etasje fredag ettermiddag. Lekkasjen synes å ha rammet hardest i området der de ansatte har kontorer. Alle foto: ROBERT NEDREJORD

Lekkasjen i studenthuset skjer få dager før åpning, og samme dag som 50 studenter skulle feire nyåpnede Kronbar.

Tekst: SOFIE SVANES FLEM og ROBERT NEDREJORD
Sist oppdatert: 01.10.15 kl. 13.21

– Det er en vannlekkasje i andre etasje i studenthuset, sier Elin Folgerø Styve, kommunikasjonsdirektør ved Høgskolen i Bergen (HiB), til Studvest fredag litt før klokken tre. 

Bergen brannvesen meldte via sin twitter-konto at de hadde rykket ut til en automatisk brannalarm i bygget, som viste seg å være utløst av vannlekkasjen. Brannvesenet var fredag ettermiddag i full sving med å begrense skadene og pumpe ut v

Studenthuset stengt

Studenthuset er nå midlertidig stengt, forteller kommunikasjonsdirektøren. 

– Studentene har fått reddet ut verdigjenstander. Allerede har en del møbler blitt våte. Vi venter på videre beskjed på hvorvidt vi må stenge huset lenger, sier Styve.

– Det er selvsagt alvorlig hvis vi må det. 

Vannlekkasjen skjer under en uke før Høgskolen i Bergen (HiB) skal ta imot studenter for aller første gang i de nye byggene på Campus Kronstad.

– Veldig synd

Samme dag som vannlekasjen ble oppdaget, skulle den nye studentpuben på Høgskolen, Kronbar, har åpningsfest for de interne som skal begynne å jobbe der.

– Det er veldig synd, men det er utenfor alles kontroll, sier leder for Kronbar, Bård Vågsholm Husby.

Han kan fortelle at de bare få timer i forveien av festen fikk beskjed om at ulykken hadde skjedd, og de måtte i siste liten finne et nytt sted å ha arrangementet. Det skulle komme rundt 50 stykker på festen, hvor blant annet styret skulle lære seg å bruke sjenkesystemet og tappingen på baren.

– Vi må prøve å se det positive i det. Nå er vi i alle fall ekstra klare når vi først får låst opp dørene for studentene, sier Kronbarlederen.

– Vann i sikringsskapet

Tor Atle Instebø, Brannvesenets utrykningsleder på stedet, forteller at det var snakk om cirka tre centimeter med vann på gulvet på et område på 150 kvadratmeter. 

– Det har gått lekk på et varmtvannsrør i taket i andre etasje, ved kontorene, sier Instebø til Studvests reporter på stedet. 

– Vannet har havnet i sikringsskap og i veggene, og vi har derfor kuttet strømmen. Vi bruker nå vannsugere til å fjerne vannet. 

Pernille Marie Våge, leder for Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen, skriver på twitter at det ikke er store skader på utstyret deres. Studentparlamentet er en av organisasjonene som har inntatt nye kontorer på Studenthuset. 

 

 

Oppdatering:

Lørdag er det Statsbygg som følger opp skadene på studenthuset. Alda Moryce Christensen i Statsbygg har lite nytt å fortelle. 

– Nå jobber et firma som heter Poligon med å begrense skadene. De har montert lufttørkere over begge etasjer og pakker inn alle møbler for å kunne flytte ut alt som kan reddes. Samtidig vil de lage en evaluering av skadeomfanget og forslag til tiltak, sier hun til Studvest. 

HiB jobber på sin side med å redusere konsekvensene av en eventuell stenging.

– HiB bidrar med å redusere konsekvensene slik at planlagte arrangementer kan avvikles så langt det er mulig innenfor lovlige rammer, som skjenketilatelser. Vi må se nærmere på dette på mandag når vi er oppdaterte om omfang og videre muligheter for bruk av huset, skriver komminukasjonsdirektør Styve i en SMS til Studvest lørdag. 

Studvest følger saken. Har du tips? Send til tips@studvest.no 

Les mer om nybygget på Kronstad her

BILDER

KRONBAR. Den nye studentpuben Kronbar er synlig påvirket av vannlekasjen.

FLYTTER FESTEN. Den planlagte internfesten for Kronbar må i kveld flyttes, men det er fortsatt uavklart hvor, kan leder Bård Vågsholm Husby fortelle.

Debattregler

  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
    Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.
    Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?
  • Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.