Mest aktive brukere »

Nyhet.

Nattbuss gjennom fadderukene

BLIR BUSSET. Studentene kan i år ta buss til de fleste store studentbyene under fadderuken. Her fra fjorårets fadderuke, der blant annet UiB-rektor Dag Rune Olsen gikk rundt som faddervakt på nattestid. Arkivfoto: ANDERS HELGERUD

– Det har vært mye jobb i å få dette til, og vi er fornøyde med at det i hele tatt gikk, sier VT-leder.

Tekst: ROBERT NEDREJORD
Sist oppdatert: 15.08.14 kl. 16.14

Rute 83, som går ruten fra Nesttun til Bergen Sentrum og til Øyjorden vil kjøre ekstra nattavganger i ukedagene 11.-14. august, samt fra 18.-21. august. I tillegg vil nattbussene og bybanen gå som normalt i helgene.
– Det vil gjennom fadderukene koste vanlig nattakst, sier kommunikasjonsrådgiver i Skyss, Hilde Kleppestø.

Prøveprosjekt

– Dette er et prøveprosjekt, og bruken av tilbudet avgjør om det videreføres senere, kan hun videre fortelle.
Nattbussen vil gå innom de fleste studentbyene i Bergen, men ikke de mer sentrumsnære stedene som Alrek, Grønneviksøren og Gyldenpris.

Kleppestø kan fortelle at Skyss i etterkant av fadderukene vil evaluere om dette er noe som vil videreføres. De vil også følge med på kapasiteten og bruken av tilbudet fra dag til dag for å se om det må stilles med flere busser eller ikke.

Hun oppfordrer alle til å til å bruke mobilapplikasjonen deres under fadderukene for å spare kø og tid når de skal kjøpe billett. Hun understreker også at det ikke vil være mulig å kjøpe nattbillett på billettautomatene i ukedagene. 

Fadderidé

– Det har vært mye jobb i å få dette til, og vi er fornøyde med at det i hele tatt gikk, sier leder i Velferdstinget i Bergen (VT), Tor Sivertsen Prestegard.

Det var de forskjellige faddergruppene på institusjonene og det felles fadderforumet som i februar i år kontaktet Prestegard og VT om å få i stand en avtale om kollektivtransport i ukedagene gjennom fadderperioden.

– Det var mange gode krefter som ønsket dette. Sudentene som kom til oss vil ha det, og Bergen Kommune og Politiet har uttalt at dette er et viktig tiltak. Alle utdanningsinstitusjonene har stilt seg bak prosjektet. Det viser at alle tror at dette er et tiltak som trengs, sier Prestegard.

Lettere for faddervaktene

Leder for faddervaktordningen, som skal passe på at fadderbarna føler seg trygge underveis, Helga Grønlund Hodne er også fornøyd med tilbudet.

– Det blir lettere for oss å lede studentene hjem hvis de trenger det, og det er mye enklere enn å ordne taxi, sier hun.

Hodne og de andre faddervaktene vil informere om tilbudet underveis i fadderuken når de går rundt i sentrum. De vil være stasjonert ved Den blå steinen og tilby vann, en liten matbit eller en måte å komme seg hjem på de neste ukene. Faddervaktordningen ble etablert i fjor, og dette er andre år på rad de gjør dette.

– Vi håper at tilbudet vil videreføres de neste årene, samt utvides til også å omfatte studentboligene på Alrek og Gyldenpris, sier faddervaktsjefen.

Ekstra nattbuss i fadderukene

Det er linje 83 som vil ha nattavganger under fadderuken

 • Nesttun, klokken 0038, 0138 og 0238.
 • Festplassen klokken 0100, 0200 og 0300.
 • Øyjorden 0116, 0216 og 0316.
   
 • Øyjorden 0045, 0145 og 0245. 
 • Olav Kyrresgate 0100, 0200 og 0300.
 • Nesttun 0123, 0223 og 0323. 
   
 • Bybanen og de øvrige nattbussene går som normalt i helgene. 

Debattregler

 • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
 • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.
  Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?
 • Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.