Mest aktive brukere »

Leder.

Hallaien. Velkommen.

Du har gjort et suverent godt valg når det kommer til byen du skal tilbringe noen av dine beste år i.

.
Sist oppdatert: 08.08.14 kl. 16.25
Først og fremst: Velkommen til Bergen, kjære student. Hvorvidt du har gjort et godt valg når det kommer til studievalg, er det for tidlig å si noe om. Èn ting som derimot er helt sikkert allerede, er at du har gjort et suverent godt valg når det kommer til byen du skal tilbringe noen av dine beste år i.

I Bergen ligger campusene nesten utelukkende sentralt til. Nesten alle studentene i Bergen studerer på institusjoner som enten ligger i, eller mindre enn en halvtime unna, sentrum. Det gjør at studentene i mye større grad enn de andre større studiebyene i Norge dominerer bybildet. Det gagner både studentene og byen.

Selv om Bergen er Norges desidert beste studieby, blir den ikke bedre enn hva du gjør den på egenhånd. Student-Bergen består av et utall organisasjoner som bare venter på at du skal engasjere deg i dem. Det gjelder alt fra studentidrett, -politikk, interesse- og humanitære organisasjoner, og medier. Selvsagt ønsker vi helst at du bør bli med i Studvest, men uansett er det å engasjere seg i studietiden svært viktig, både for det sosiale og mulighetene dine for å få jobb etter at de siste nuddelpakkene er fortært om tre, fem eller åtte år.

Joda, studiene er viktige, de. Det er tross alt derfor du er her, og setter deg i gjeld for å fordype deg i et spesifikt fagfelt. Men vel så viktig som studiepoeng, studieprogresjon og lesesaler, er hva du gjør ved siden av studiene. Vennskapene og erfaringene du får ved å engasjere deg ved siden av studiene er vel så verdifulle som karakterene du får på vitnemålet ditt.

Og når vi er inne på vitnemålet ditt: Ikke vær redd for å erkjenne at du tok feil. Avstanden mellom de fagre løftene i studiekatalogene og de harde realitetene kan ofte være store. Da er det helt greit å bytte studium underveis. Verken samfunnet eller deg selv er tjent med å studere noe uten å legge patos og sjel i det du gjør.

Denne utgaven av Studvest er en spesialutgave i forbindelse med fadderuken. Vi har samlet de beste artiklene som gir deg de beste rådene til nye studenter i Bergen og de beste leseropplevelsene mellom slagene i den intensive velkomstuken. Onsdag 20. august kommer vi med semesterets første ordinære utgave, som vil gi deg rykende ferske artikler og reportasjer fra student-Bergen innenfor nyhets- og kulturfeltet, og det fortsetter vi helt frem til du sitter og gumler på en marsipangris og leser til eksamen i desember.

Men det er lenge til ennå. Nyt fadderuken!

Debattregler

  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
    Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.
    Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?
  • Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.